Два нови случая на COVID-19 показват резултатите от първите проби, излязли днес

Futuristic coronavirus cells abstract background with glowing low polygonal virus cells and text on dark blue background. Immunology, virology, epidemiology concept. Vector illustration.

Два нови случая на COVID-19 показват резултатите от първите изследвани днес, 15 март, проби. Така общият брой на регистрираните в България случаи вече е 43, два от които смъртни.

 

Засилва се контролът по границата и се разширява кръгът на лицата, които ще бъдат поставяни под домашна карантина. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Мутафчийски на брифинг във ВМА. Причината е, че у нас вече са регистрирани и случаи на новия коронавирус при лица, завърнали се не само от държавите с високо разпространение на заболяването, но и от Дания, Нидерландия, Франция и Австрия.

 

На органите на граничния контрол е дадено указание да съдействат на гражданите за попълването на анкетни карти при влизане в страната. Целта е да се избегне подаването на невярна или нечетливо изписана информация, в това число телефонни номера и адреси. Последното е необходимо, за да бъдат улеснени служителите на вътрешното министерство и здравните власти, които имат ангажимент по издирване и установяване на контактни лица. Това стана ясно още от думите на началника на ВМА.

You may also like...