Ударна смяна на министри в кабинета Борисов 3

ministerski-savet

„Постигнах съгласие с партньорите ми от управляващата коалиция Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, относно кадровите промени в правителството. Приех депозираните оставки на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов. Днес на провелия се Коалиционен съвет одобрихме предложенията за нови ръководители на трите ведомства. За министър на финансите предлагаме настоящия министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а за министър на вътрешните работи – настоящия директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Лъчезар Борисов, който към момента заема длъжността заместник-министър на икономиката, е номинацията ни за министър на икономиката.
В рамките на Коалиционния съвет приехме оставката на Николина Ангелкова като министър на туризма и предлагаме този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.
За освободения пост на министър на здравеопазването номинираме настоящия изпълнителен директор на Александровска болница проф. Костадин Ангелов.
Влизането на страната ни в Банковия съюз и договарянето на евросредствата са големи успехи за страната ни. Продължаваме да изпълняваме своите ангажименти към българските граждани във всички сфери. Скоро ще обявим нови икономически и социални мерки за справяне с пандемията.“

Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.

You may also like...