От 16 април пазарите се затварят

fandykova

От 16 април пазарите се затварят. За това информира кметът на София Йорданка Фандъкова от фейсбук страницата си,като се позова на заповедта на министър Ананиев от днес следобед. Ето целия текст.

„Утре, 12 април, кооперативните и цветни пазари в София няма да работят. От понеделник до сряда (13-15 април) търговците ще могат да отворят и да продадат продукцията, с която разполагат. От 16 април пазарите се затварят. Мерки се въвеждат със заповед на министъра на здравеопазването г-н Ананиев.

 

✅За времето, в което не работят, търговците на общинските пазари няма да плащат наем, а 3 месеца след като се възстанови дейността им, ще плащат половината от наема. Това е предложението в подкрепа на търговците, което ще внеса за обсъждане в общинския съвет на 16 април.

 

✅Броят на посетителите в последните дни нарасна в пъти и осигуряването на нужното разстояния и ред, не могат да се гарантират дори и със създадените пропускателни пунктове и еднопосочност на движението. Това показаха проверките, които организирахме съвместно с полицията и столичната здравна инспекция. Именно множеството нарушения бяха причината още днес след обед да затворим Женския пазар.

 

✅Обсъдихме тези допълнителни ограничения и с ген. Мутафчийски, който също препоръча въвеждането им.

 

София е милионен град и спазването на мерките за физическа дистанция на много места е трудно. В същото време в града ни има най-много граждани заразени с COVID-19. Това са фактите, с които трябва да се съобразим, за да запазим живота и здравето на максимален брой хора.“

You may also like...