Фандъкова: Целият ресурс на столичната полиция ще контролира спазването на забраните за събиране в парковете

fandykova

Разговарях с директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и благодаря за направената организация да започнем засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция. Целият ресурс на столичната полиция ще контролира спазването на забраните за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в присъствието на старши комисар Георги Хаджиев

Фандъкова подчерта, че продължават и проверките на пазарите с екипи на общината, полицията и Столичната РЗИ. Задължителни са осигуряването на разделени потоци на движение – един вход и изход, дистанция, еднопосочно движение на клиентите и осигуряване на предпазни маски за продавачи и клиенти.

Фандъкова посочи, че през този един месец хората, които бяха отговорни и спазваха наложените забрани и мерки, показаха, че са отговорни към всички, те са повечето софиянци и не е редно един малък процент да не спазва забраните и да подлага на риск всички други. Защото отговорното отношение към мерките е отговорност към всички други, към лекарите и медиците, които са на първа линия, към нашите близки. Притеснени сме от неспазването на дисциплината. Важно е да продължим да бъдем отговорни и да уважаваме хората около нас, каза също кметът на София.

Нека опазим резултатът, който постигнахме заедно с дисциплина и с цената на огромни лични жертви, каза също Фандъкова.

СДВР има ангажимент да контролира изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването. Целта е превантивна, но където се нарушава заповедта на министъра на здравеопазването ще налагаме санкции, каза старши комисар Георги Хаджиев.

Кметът Фандъкова каза също, че ще спазваме и призива да носим маски навън. Призовавам всеки, на който се налага да излезе от вкъщи, да носи предпазна маска или шал. По думите й „Пролетта създава измамното усещане, че всичко е приключило, но за съжаление, не е. Анализите на експертите показват, че предстоящите дни са изключително рискови.“

Кметът Фандъкова се обърна и към всички християни – на Цветница и Великден да останат в домовете си при домашната икона. „Нека да покажем съпричастност и обединение. Призимът ми е да останем вкъщи.“, каза също столичният кмет.

You may also like...