Барса няма време, всички на крака във Валенсия за Родриго!

MyCollages (2)Каталунският гранд Барселона отчаяно търси заместник на Луис Суарес, след като урогваецът претърпя операция и ще бъде извън терените между 3 и 4 месеца. Редица имена бяха спрягани да заемат мястото на Суарес в атака, но всички отказаха. Това принуди ръководството на „блаугранас“ да подходи по-мащабно към една от големите си цели. Нападателят на Валенсия – Родриго.

Вчера на среща при „Прилепите“ Барса е пристигнала с впечатляваща делегация, част от която са били Ерик Абидал, Рамон Планес и Оскар Грау са се срещнали с колегата си от Валенсия Анил Мърти. Според някои източници дори агентът на играча Жорже Мендеш е пристигнал в каталунската столица, за да може да сътрудничи за по-бързото развитие на сделката, пише Мундо Депортиво.

Очаква се днес преговорите да се възобновят и трансферът да бъде осъществен скоро. И двата клуба не искат да изчакват края на трансферния прозорец.

Приближени до двата клуба издават, че Валенсия ще поиска за Родриго сумата от 50 милиона евро, въпреки че в началото се споменаваха дори 60 милиона.

Барселона ще се опита да намали тази сума с включването на свои играч в сделката. Споменава се името на десния защитник Муса Ваге, но също така вариант е и някой талант от родната школа „Ла Масия“.

Ръководството на Барса обмисля варианта да вземе нападателя под наем до края на сезона без задължителна клауза за откупуването му.

Сделката трябва да се осъществи до петък, 31 януари, когато затваря зимният трансферния прозорец.

You may also like...