Къде са жълтопаветните моралисти?

FB_IMG_1685651669309

Каквото и да се случи с това правителство, то поне едно е ясно – т.нар. „гражданско общество“ от жълтопаветници са просто сбирщина на синджирче към единия коалиционен партньор в кабинета „Денков“, а не носители на морала.

Къде са сега тия големи моралисти, които изпочупиха центъра на София, защото не искаха Борисов и Пеевски във властта? И тогава ви писах, че те искат власт, а не им пука кой е на власт. Могат да делят власт и с тези, които наричат мафия, защото вече са го правили.

Власт, постове и обществен ресурс, защото частните им инициативи са като морала им – съмнителни.

Деца на БКП, които подкрепяха Радев и се коалираха с БСП, за да се докопат до така бленуваната от тях държавна хранилка, от която бяха временно изхвърлени.

Сега, част от тях, са се пришили към протестите срещу Радев и се пишат първи европейци. Протестират срещу този, на когото коленичиха и докараха до втори мандат, въпреки че беше ясен какъв е.

Критикуват бившата си ракета носител за нещата, които правеше и тяхното правителство на четворната коалиция.

Когато последните центове от ПВУ бъдат усвоени за батерии и други екзотики, тези носители на „морала“ отново ще протестират срещу коалиционните си партньори ГЕРБ и ДПС. Вече са правили врътката под различни брандове „Синя коалиция“ и „Реформаторски блок“.

Врътката им е ясна.

ГЕРБ и ДПС също ще преживеят поредния катарзис и ще заговорят отново за соросоиди и кръга „Капитал“. Сигурно пак ще си припомнят кой от коалиционните им партньори е наследник на комунистическа фамилия.

Тези хора ни въртят в кръг от поне 20 години.

Не ви ли се слиза вече от тази въртележка?

Коментар на Ивелин Николов

You may also like...