За Румен Радев ли работят?

GridArt_20230602_113041198

По време на кабинетите „Борисов 1“ и „Борисов 2“ малките коалиционни партньори , които бяха с размерите на ПП, се бунтуваха и създаваха проблеми, защото бяха под натиск от избирателите им и искаха да запазят физиономия, реализирайки повече от програмите им.

Дали са имали право? По-скоро не, защото имаха доста министри, въпреки че реално бяха трети или четвърти на изборите.

Но логично искаха да запазят физиономия.

При кабинета „Денков и Габриел“ реално нямаме коалиция, а управление на ПП, подкрепено от ГЕРБ-СДС и ДБ.

Смея да твърдя, че кадите на ГЕРБ-СДС и ДБ са в пъти по-подготвени да управляват от тези на ПП, защото вече са били в по-успешни правителства от това на Петков. Фактите го показват, не е въпрос на лично мнение.

Защо припомням коалициите при кабинетите на Борисов и напрежението тогава?

Защото кабинетът „Денков и Габриел“ го очаква още по-голям натиск от избирателите на ГЕРБ-СДС и ДБ. И депутатите им ще започнат да се бунтуват, структурите им ще се бунтуват.

И от интервюта, които съм правил в предишния парламент с депутати от ГЕРБ и ДБ знам, че не одобряваха финансовата политика на ПП и врътките им с руските енергийни гиганти.

Утре ги чака още от същото, а дори няма как да го контролират, защото са със статут на пълнеж в парламента.

Коалицията е обречена, дори са сложили кратък хоризонт, след което отиваме на предсрочни избори и служебен кабинет на Радев, от който сега ни пазили. От Конституцията ли ни пазят, защото това са процедурите!?

След фиаското в управлението на тези формации, Радев ще поеме властта с още повече самонадеяност и сили. Той вече говори от позицията на морала все едно не е той човекът, който пробута ПП в политиката.

Ще видите, че така ще стане, а защо го правят така и не дават публично разумно обяснение, поне чухме записите, за да знаем.

Коментар на Ивелин Николов

You may also like...