Ще търкаме само талончетата на държавния тотализатор

ffea9f1b039d47cdad3898e59fa12ab3

Вече само държавата ще има лиценз за организиране на лотарийни игри.

Това решиха депутатите след като приеха текстове от Закона за хазарта на второ четене.

Те бяха подкрепени със 135 гласа „за“, 0 народни представители гласуваха против, а 12 се въздържаха.

Народните представители отхвърлиха предложението на БСП за забрана на пряката реклама на хазартни игри.

С приетите изменения в Закона за хазарта се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.

Текстовете предвиждат лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“.

Промените предвиждат забрана на продажбите на талони и билети с хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от училищата. Това правило сега се отнася само за казината и игралните зали.

Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на този закон, се изплащат съгласно утвърдените игрални условия и правила за съответната игра. От деня на влизането в сила на този закон се преустановява разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“.

Издадените фишове, талони или други удостоверителни знаци, които не са продадени до влизането в сила на този закон, се унищожават до 31 декември 2020 г.

Висящите производства по издаване на лицензи, извършване на промени по издадени лицензи, както и за издаване на удостоверения за организиране на лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, на организатори, различни от Българския спортен тотализатор, се прекратяват и внесените държавни такси се възстановяват на съответните лица.

You may also like...