Борисов: Детски надбавки за всички родители се залагат в бюджета за 2021 г.

boiko bnt

„Ще заложим в бюджета за следващата година всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки. За семейства с едно дете – 40 лв., за семейства с две деца – 90 лв., за семейства с три деца – 135 лв. Помощта ще обхване 1 200 000 деца. По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия.“

Тава заяви министър – председтелят Бойко Борисов във видео публикация в профила си във Фейсбук, част от редовно онлайн заденание на Министерски съвет.

/видео/

Стана ясно още, че преавителството отпуска 6 млн. лева  за подобряване на водоснабдяването в община Севлиево.

„Дебитът на реките Зелениковец, Росица, Багарещица и Бяла продължава да намалява заради засушаването, а водоснабдителните системи са амортизирани и по тях се губи вода. С тези средства ще бъдат направени нужните ремонти по мрежата и така ще се гарантира непрекъснатост на водоснабдяването на населените места в община Севлиево. Инвестициите във ВиК сектора имат изключително важно значение не само за благоустрояването, но и за цялостното икономическо и социално развитие на населените места. Затова и в бюджета за следващата година един от акцентите ще бъде ВиК инфраструктурата“, добави още премиерът Борисов.

You may also like...