Ангел Джамбазки: Агресивна ляво-левичарска вълна се опитва да изтрие националните държави

djambazki

„Агресивна ляво-левичарска вълна се опитва да изтрие националните държави.“ Това заяви Ангел Джамбазки при откриването на Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански. Събитието се организира именно от българския евродепутат от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО и в него участваха млади лидери от цялата страна.
„Радвам се да ви видя в добро здраве, бодър дух и уверен български национализъм и патриотизъм. Утре ние ще отбележим за пореден път годишнината от подлото убийство на великия водач на ВМРО Тодор Александров. Но днес отбелязваме 30 години от смъртта на друг велик водач на ВМРО – Иван Михайлов. Най-добрият начин да ги почетем е като продължим тяхното дело. Най-добрият начин да ги почетем е да продължим да вярваме, да се борим и да работим за това, за което те се бориха и което ни завещаха – обединението на единната, целокупна неделима българска нация от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море. Това е, което ние искаме от политиката. Не повече и не по-малко. Това е причината, поради която е създадена и продължава да живее организацията ВМРО“, започна приветствието си към делегатите Джамбазки.
Той обърна внимание и на протестите и разделението, което има в обществото ни в момента.
„Днес, когато отново има брожения, протести, напрежения, всеки от нас трябва да е спокоен за делото си и за това, което правим. Защото ние сме горди, убедени, просветени български националисти. И няма никакво значение кой какво говори по адрес на нашата организация. Особено, когато става дума за ренегати, за малодушни предатели и страхливци, които са избягали, предали са се, напуснали са и сега се опитват да бъдат някакви корективи. Не могат да бъдат! Без значение от конюнктурата, без значение от критики, ние преследваме нашата цел и нашата идея. И просто трябва да бъдем добри в това“, каза още евродепутатът.
Основна тема в изказването на Ангел Джамбазки бяха и процесите, които се случват в европейския парламент и Европейския съюз.
„Никой в българското общество не обръща внимание на това, което се случва в Европа и което ни засяга пряко. Никой не забелязва агресивната ляво-левичарска вълна, която се опитва да изтрие националните държави. Която стъпка по стъпка превзема нови и нови позиции в Европейския парламент. През конференцията „Бъдещето на ЕС“, през Зелената сделка, през опитите националните лидери да бъдат порицавани от анонимни европейски депутати от други държави и да им се държи сметка. И то винаги в посоките Истанбулска конвенция, еднополови бракове, циганско население. Някой там опитва да избутва нашата национална държава. Да разгражда националните държави. Да изтрие нацията като такава. И това, уви, не е само приказка. Това е факт“, каза Джамбазки.
„Да живее единната и неделима българска нация! Да живее българска Македония. Да живее България!“, завърши евродепутатът.
Вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов пък призова да бъде намерен диалогът в българското общество.
„Всичките тези, които сега се точат за властта с нищо не са по-добри. Напротив, те са коренна противоположност на нашите разбирания, идейни и идеологически виждания. Нашата позиция е да се търси диалог. 30 години ги наблюдавам и го говорим от много години. Крайно време е българинът с българина да намерят общ език и да говорят, а не да вадят нож. С конфронтация, с омраза, с насилие не се постигнало нищо нито в България, нито по света. Обществото се разделя, хората се намразват и то за дълго време. Брат с брата, баща и син“, каза Каракачанов. Разделението на обществото се използва една група политици, защото те си заграждат една кошара от послушни овце, викайки в началото „долу БКП“. Другите от БКП страхувайки се, че ако другите дойдат ще ги подгонят се групират в червената кошара. След това се разделихме на монархисти и републиканци. Сега на гербаджии и антигербаджии. Това нещо ползва всички тези, за които говоря, но не вече 30 години не ползва нацията“, каза Каракачанов.
Той допълни, че този модел не е направил нищо полезно за България.
„От 9 млн. на 1 януари 1990 г. сега сме под 7 млн. Неграмотността нараства. И то сред българското население. Нивото на образование тотално спадна. Това е пътят, по който вървим 30 години. Това е пътят, който ни предлагат и едните, и другите. И както винаги ние трябва да вървим по нашия път. Тъй като утре се събираме заради Тодор Александров, ще го цитирам: „ВМРО не обръща своите погледи нито на изток, нито на запад. Тя се е обрекла на освобождението на Македония и освобождението на българското племе. Точка!“, каза още вицепремиерът.
„Ние имаме право на свое мнение и не мога да се съглася, че някакви кресливи ултралиберали, наричайки себе си демократични или не знам си какви, ще ми отнемат правото аз да говоря. Или смятат, че могат да сипят заклинанията, които са научили от майките и бащите си, активните борси против фашизма? Ние сме трън в очите и на едните, и на другите. Защото не мълчим, защото имаме по-различен модел на мислене. Защото за нас националният интерес стои над всичко и не сме съгласни да се правят компромиси и не сме ги допускали“, завърши Каракачанов.
Изказвания пред присъстващите направиха още евродепутатът Андрей Слабаков, кметът на Сандански Атанас Стоянов, депутатът Красимир Богданов, Ричард Милсъм – генерален секретар на партията на Европейските консерватори и реформисти. Членовете на Европейския парламент Хорхе Виялба (Испания) Чарли Ваймерс (Швеция), които говориха за бъдещето на Европа.
На събитието присъстваха още народните представители Мария Цветкова, Александър Сиди и Деан Станчев.

Comments

comments

You may also like...