Премахват КПП-тата след Гергьовден, отварят заведенията на открито

boiko mutafchiiski

Правителството и Националният оперативен щаб са взели решение за разхлабване на някои от мерките срещу разпространението на коронавируса. Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет преди минути.

При спазване на всички противоепидемиологични мерки работата си ще могат да възобновят и автоинструкторите. Теоретичната подготовка ще трябва да се провежда онлайн.

„Абсолютно единомислие на щаба има за КПП-тата. Категорично като един считаме, че те изиграха важна роля. Имаме определени места, където заграждаме улица, град, махала и по този начин ще продължим. Считам, че следобед на Гергьовден можем да махнем пропускателните пунктове”, заяви премиерът.

„По отношение на възобновяването на работата на яслите и детските градини е моето мнение е, че няма достатъчно данни по света как това би се отразило на епидемиологичната ситуация. Трябва да се отнесем отговорно към тази мярка и да анализираме страните, в които тя вече се прилага“, каза председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Премиерът уточни, че първо около седмица здравните власти ще следят дали след разхлабването на мерките заболеваемостта се покачва и едва тогава ще решат дали да отворят яслите и детските градини.

You may also like...