КАКВА ГОДИНА ОТЧЕТОХА МИНИСТРИТЕ ПРЕД ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ?

pravitelstvo

Два часа министрите отчитаха пред премиера Бойко Борисов свършеното от тях през годината. Това се случи на последното заседание на Министерски съвет.

Страната ни не е консуматор на сигурност, а съюзник в НАТО

Външният министър Екатерина Захариева изрази задоволство от високите посещения у нас, изтъквайки визитата на папата. Тя похвали и визитите на премиера в чужбина и срещата му с американския президент Доналд Тръмп.

Според Захариева България не е в Шенген заради вътрешнополитически натиск в част от страните от ЕС. Външният министър е убедена, че страната ни не е консуматор на сигурност, а съюзник в НАТО.

Нямаме загубено европейско финансиране

Вицепремиерът Томислав Дончев отчете, че България няма загубено европейско финансиране, а освен това държавата ни има една от най-прозрачните и добри системи на европейско финансиране.

Икономически растеж

Акцент в изказването на колежката му Мариана Николова беше киберсигурността. Тя е доволна и от икономическия растеж.

Според вицепремиера Николова все повече българи се връщат от чужбина заради икономическия растеж и ръста на заплатите.

Засилен интерес към професията войник

Министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов отговори на критиките към правителството заявяйки, че керванът върви в правилната посока, а винаги ще има кучета, които ще лаят.

Отчетът на министерството бе представен от заместник-министър Атанас Запрянов, който заяви, че има засилен интерес към професията на войника. като се увеличават и заплатите на военнослужещите. Запрянов очерта и инвестициите във военна техника.

Безработицата намалява

Според финансовия министър Владислав Горанов безработицата намалява драстично, а освен това имало ръст на работните заплати и пенсиите. Според него годината е била успешна за българската икономика. Финансовият министър е убеден в присъединяването на България към чакалнята на Еврозоната.

10% са увеличени заплатите на полицаите

Вътрешният министър Младен Маринов отличи успеха в битката с телефонните измами.

Силовият министър отчете доброто взаимодействие на МВР с ДАНС и прокуратурата. Според него пътната безопасност остава проблем. 10% са увеличени заплатите на полицаите. Маринов похвали и успешната охрана на българо-турската граница.

Нови вагони ще има БДЖ

Транспортният министър Росен Желязков се похвали, че ще има нови вагони в БДЖ. Той отбеляза, че няма неразплатени задължения към държавата на БДЖ и НКЖИ.

Качеството на работната сила е приоритет за догодина

Социалният министър Деница Сачева също отбеляза ръста на минималната заплата и спадащата безработица. Приоритет за министерството й догодина е качеството на работната сила.

Сачева е доволна от върнатите в училище деца. Според данни 1519 са децата, които са били заплашени от изоставяне, но са останали в семействата си.

Инвестиции в спортната инфраструктура

Спортният министър Красен Кралев е доволен от инвестициите в спортната инфраструктура, от започналите реформи в сектора и включването на младите хора.

You may also like...