Борисов бе на турската граница

boiko granica 2

Министър – председателят Бойко Борисов отиде на границата ни с Турция, за да провери движението на тировете, след като миналата седмица бе отворен голям буферен паркиг край Хасково. Заедно с него бе и вътрешният министър Младен Маринов.

Борисов се срещна с турски представител на границата с южната ни съседка. За подарък той получи различни сортове турско кафе.

boiko granica

„ГКПП „Капитан Андреево“ е важна артерия на Европейския съюз и трябва да продължи да работи. Благодаря на турския президент Ердоган, на валията на Одрин Екрем Джаналп и на посланик Айлин Секизкьок, че помогнаха движението на тирове да се нормализира. Работим активно, за да може камионите да минават бързо, да не чакат дълго нашите шофьори и да могат да изкарват пари“, заяви премиерът пред журналисти.

На въпрос дали ще се затягат още мерките срещу разпространението на  COVID – 19 Борисов коментира:

„Хората спазват ограниченията, свързани с борбата срещу разпространението на коронавируса. Дано не се налага повече да затягаме мерките. Това не е игра с управляващите, с властта или полицията, за да кажеш „аз успях да ги надхитря“. Паркингът на Узунджово върши много добра работа и не представлява никакъв риск за хората в Хасково. Риск за държавата е БСП.“

/видео/

You may also like...