Спортният министър Красен Кралев подкрепи промените в Закона за хазарта

kolazh-hazart

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че промените в Закона за хазарта ще се отразят благоприятно на българския спорт, тъй като парите за него ще се увеличат значително. Той говори пред медиите след „Нощта на шампионите“, организирана от Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор., съобщи topsport.bg.

„Не мога да коментирам какво ще се случи в Левски. Това е решение на собствениците и ръководството на клуба. Става въпрос за регулация на бизнеса. Мисля, че всяка държава има право да регулира бизнеса. Смятате ли, че тези действия са насочени срещу Левски? От едната страна стои интересът на българския спорт, а от другата на Левски? Така ли? Значи интересът на футболния клуб е по-важен от интереса на целия спорт? Тези промени ще доведат до 50 милиона повече за българския спорт. Никой не се намесва в бизнеса на компаниите за залози, а за регулация на моментните лотарийни игри. Това ще се отрази най-добре на целия български спорт.“ – каза министърът.

Красен Кралев допълни, че няма как да не подкрепи предложение, което ще доведе до повече пари за българския спорт и пожела на родните състезатели много успехи през 2020 година.

„Промените в Закона за хазарта водят до по-големи приходи за тотализатора и Министерството на спорта. По принцип бюджетът на министерството е около 80 милиона лева. От тях 50 млн. отиват за спортните дейности. След промените тези средства ще бъдат увеличени двойно. Това ще бъде добре за българския спорт. Парите за спорт идват основно от тотализатора. Тези промени ще доведат до увеличение на приходите. Няма как да не подкрепя предложение, което ще доведе до увеличение на приходите за българския спорт. Редно е да отличим заслужилите след всяка една година. Те получават премии от Българския спортен тотализатор. Имахме добра година, но наред с това съм убеден, че можем много повече. Дай Боже късметът да е на страната на спортистите ни и да се поздравим с много медали от Токио.“ – добави той.

Припомняме, че Валери Симеонов и народни представители от НФСБ предлагат промени в Закона за хазарта, които предвиждат лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кино и техните разновидности, да се организират само и единствено от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“.

От НФСБ предлагат органите на управление на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ да се назначават съвместно от министъра на младежта и спорта и министъра на финансите, като по този начин по-добре ще се гарантира тези органи да са финансово отговорни.

Според патриотите, с оглед на това, че на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ е възложено да организира лотарийни игри, с приходите от които да се финансира българският спорт, както професионален, така и масов, спорт за хора с увреждания, спорт в училищата – приходите за всички тези дейности ще се увеличат и това ще подобри условията за спорт като цяло.

Друго предложение е свързано с въвеждане на забрана за продажба на талони и други удостоверителни знаци, свързани с лотарийните игри да се осъществява от търговски обекти, които са разположени в близост до учебни заведения.

You may also like...