Бойко Борисов инспектира строителството на „Балкански поток“

bojko_balkanski_potok

Министър – председателят Бойко Борисов извърши проверка на строителството на „Балкански поток“ по земя и въздух. Ето какво каза той:

„Със строителството на „Балкански поток“ правим много добри инвестиции за бъдещето на България. През следващите десетилетия страната ни ще играе ключова роля в газоразпределението и преноса в Европа. С изграждането на компресорните станции „Расово“ и „Нова Провадия“ ще можем да увеличим капацитета на „Балканския поток“ до 20 млрд. куб метра. Така ще диверсифицираме газ по цялото трасе, не само за България, но и за Сърбия, Унгария и Австрия. Работим усилено и по разширяването на газохранилището в Чирен.“, коментира Борисов пред журналисти.

„Усилено напредва строителството на КС „Расово“, която е част от проекта за разширение на газопреносната ни инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница. Това е една от двете компресорни станции, които ще служат за повишаване на налягането по трасето на „Балкански поток“, другата е „Нова Провадия“. Площадката на КС „Расово“ е с площ около 120,7 декара. На нея освен три газотурбокомпресорни агрегати ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради“, коментира още министър – председателят.

You may also like...