ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ ДОНЧЕВ ИМАЛ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ РЕГИОНАЛНИЯ МИНИСТЪР АВРАМОВА. ЩЯЛ ДА Й ГИ КАЖЕ ЛИЧНО

kolazh-donchev

Няма да коментирам министър Петя Аврамова. (…) Претенциите си към нея ще ги заявя лично, а не в ефир“, това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на „Тази събота“ по Би Ти Ви.

Той обясни, че Бойко Борисов ще реши дали министър Аврамова трябва да подаде оставка, но разкри, че имал остър разговор с нея и министър Нено Димов по повод на водната криза.

Томислав Дончев отбеляза, че процесът по контрол на язовирите завършва на бюрото на екоминистъра, но започва другаде и минава през дълга верига хора, които осигуряват данните.

По думите му водният сектор е изключително сложен, тъй като в него са замесени 5-6 министерства.

Вицепремиерът смята, че ако са били взети мерки през лятото е имало възможност да бъде избегната водната криза. Правителството разбрало за нея, когато вече била факт. Имал критики и за това как се управляват ВиК дружествата в страната. Ако са били подменени тръбите преди 5 години, нямало да се стигне до водната криза сега.

Дончев не е имал информация дали Нено Димов е разрешавал използването на вода от язовира за промишлени нужди.

Той разкри още, че новият министър на екологията трябва да е отново от квотата на ВМРО. Следващата седмица предстои да се събере калиционния съвет.

You may also like...