Община Панагюрище с нови мерки за насърчаване на семействата да имат повече от едно дете

semeistvo

Предложение на заместник-кмета г-жа Галина Матанова за повишаване размера на помощта, с която се подпомагат родителите при осигуряване на първоначалните нужди на детето и се насърчават семействата да имат повече от едно дете, е поредната стъпка към търсене на още по-значителна подкрепа за повишаване качеството на живот на жителите на община Панагюрище чрез оказване на подкрепа на семейството за създаване на условия, благоприятстващи развитието на децата. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Община Панагюрище предлага еднократната помощ да бъде в размер на 700 лева за първо родено или осиновено дете, 800 лева за второ и трето родено или осиновено дете и 1 500 лева за родени или осиновени близнаци, тризнаци и т.н.

Целите, които си поставя Община Панагюрище с предложения проект на Наредба за условията и реда за отпускане на еднократна финансова помощ от Община Панагюрище за раждане или осиновяване на дете, са: провеждане на по-активна социална политика по отношение подобряване на демографската характеристика в община Панагюрище; насърчаване раждаемостта и пълното осиновяване на деца; стимулиране семействата да останат да живеят и работят в община Панагюрище.

You may also like...