Община Ловеч получи дарение – част от тиража на книгата „Изгледъ отъ Ловечъ”

k-142

Част от тиража на книгата „Изгледъ отъ Ловечъ” – пощенски картички от ХХ век и тяхната кореспонденция” бе дарен на 24 юли от автора Ивелин Иванов на Община Ловеч. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Дарението от 30 екземпляра бе получено от кмета на общината Корнелия Маринова и зам.-кмета Венцислав Христов. Дарителят получи сертификат за своя дар, той ще послужи за протоколни подаръци за гости на общината.

Уникалното издание чрез пощенски картички пресъздава историята на Ловеч през ХХ век, промяната в града до наши дни. Съпровождащият текст, който описва най-важните обекти на града, е на Ивелин Иванов. Използвани са около 120  картички от личната колекция на автора, книгата е издадена от  издателство „ИнфоВижън“ Ловеч. Първата фотография е едно отворено писмо от 1884 г., последните снимки са от 1979 г.

„Днешните читатели от тук ще научат повече за миналото на нашия град, как са живели ловчалии някога, ще се докоснат до оригинални изгледи и поздравления. Това е издание, направено с много любов към Ловеч и вярвам, че хората ще я почувстват и ще приемат със сърцата си.  Ние с господин Венцислав  Христов Ви поздравяваме от името на ръководството на общината и пожелаваме още успехи“. С тези думи Корнелия Маринова се обърна към автора, а той сподели, че е щастлив, че по този начин може да бъде полезен за своя град и се радва, че много хора ще се запознаят с миналото на Ловеч“.

Присъстващите се впечатлиха от следния текст на една картичка, който характеризира цялата книга: „В Ловеч действително е много хубаво. Жалко, че картичката е толкова малка и ти няма да добиеш дори елементарна представа за него.“ Това пише Димитрина през 1963 г. на гърба на една от първите цветни фотографии на града с река Осъм и Покрития мост“ (виж последната снимка).

You may also like...