БСП внесе вота. Социалистите ще тестват кои депутати стоят зад управлението

dhfgshfdgfg

БСП внесе вота на недоверие срещу правителството в деловодството на Народното събрание. Той е на тема е провал в политиката по екология на кабинета „Борисов 3“.

Сред конкретните обвинения са водната криза в Перник, мръсния въздух и внесения нелегално от Италия боклук.

На брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че социалистите са внесли 40 страници мотиви за вота. Той ще покаже и кой иска свалянето на кабинета „Борисов“.

Няма по-силни мотиви от фактите, а те са, че половин милион българи са на режим на вода и има сериозна опасност това число да расте. Дишаме един от най-мръсния въздух в Европа, а България е превърната в сметище за боклуци не само от Европа, но и от третия свят. Всеки ден изникват нови и нови факти за такива боклуци, внесени в България за изгаряне. Вотът на недоверие вече има своята роля. Сигурни сме, че ако не бяхме го внеси и не бяхме така поставили темата, много от нещата, които последваха нямаше да се случат“ обясни Корнелия Нинова.

На въпрос дали вотът на недоверие може да мине, Нинова отговори: „Ако всички партии и независимите депутати, които досега са се обявявали за опозиция, го подкрепят, вотът ще мине. Извън това стои въпросът колко са независими независимите или колко зависими са станали, стои въпросът с „Воля“ и за евентуални техни договорки с управляващите. Това е част от модела на задкулисието, с който се борим. Като си се обявил за опозиция, си ясна опозиция, като не си, да се знае – кой поддържа този модел и кой иска промяната.“

Тя обобщи, че е един от резултатите на вота ще е да се знае ясно в България кой иска свалянето на кабинета „Борисов“ и промяна на управлението и кой използва ситуацията за лични или партийни облаги, кой подддържа властта на гърба на екологичния геноцид над българския народ.

You may also like...