Борисов пак нападна РБ: Фактите са ясни, ние имаме най-много кметове, а Реформаторите нито един.

Над 20 000 обществени поръчки има в България. Минават обществени поръчки и бизнеса участва в тях. Видях, че има конкретен проблем и го реших. Това заяви премиерът Бойко Борисов в студиото на „Здравей, България“ след въпрос за спрените обществени поръчки за строеж на пътища.

„Когато се коментират обществените поръчки, опонентите ни се концентрират на едно определено място, а не гледат, че спрени поръчки има в много сфери“, обясни Борисов и добави, че служителите, които са си сложили подписите под тях, ще бъдат наказани.

България е малка държава, за да се построи една голяма отсечка, не са много фирмите, които разполагат с необходимата техника. Ако върнем времето, когато още Плевнелиев беше министър, тогава имахме проблем, че българските компании нямат възможност да строят. В началото българските компании играеха под цената, за да могат да са конкурентноспособни, затова и нашите магистрали са най-евтините.

Премиерът отново се похвали с успехите на правителството в борбата с контрабандата.

Това, което сме направили срещу контрабандата в България, се вижда от всички. Цяла Европа оценява това което сме направили в контрабандата, над 3 млрд. лв. Само за януари са 950 млн. повече от същия период за миналата година.

Според Борисов от България за Турция контрабанда не се прави, а при цигарите тя е под 8 процента. Той разкри, че е разговарял с турските си колеги по темата и беше категоричен, че такова нещо няма.

„На ГЕРБ им омръзна от това, че ДПС обясняват колко са честни и неопетнени. Когато правехме правителството заедно с РБ, господин Кънев стоеше срещу мен и определихме възможно най-доброто, с което разполага, за ръководни постове“, заяви Борисов.

„ГЕРБ имат право да изразяват своето мнение. Ненчев излиза на конгреса на ДСБ и казва „Аз съм вашият министър“, в същото време нашите депутати им гласуват всички закони. Финансовият министър събира милиони и ги дава за отбрана, а Ненчев излиза, за да дразни. С него принципно работим добре, спря няколко лоши поръчки. Всяко едно от нещата, които е направил, ги е консултирал с мен. Ако не беше направил тази реплика, нямаше да се стигне до тук. И с Караянчева като се чух и тя ми каза, че това ги е подразнило“, обясни скандалите в правителството си Борисов.

„Естествено, че няма да обичат Москов, защото събра много пари в здравната каса и сложи ред в здравеопазването. На книга много хора могат да дойдат в ГЕРБ, на Москов душата му е в ДСБ“, заяви премиерът.

„В ГЕРБ много ясно знаят кой е първи, втори и нагоре. Цветанов се ползва в абсолютното ми доверие, винаги ми се обажда и ми казва какви са проблемите в България“, заяви Борисов и добави в свой стил:

„Да му ядят ушите на Цветанов, но няма село, което да не е обиколил и да не е създал структура. Фактите са ясни, ние имаме най-много кметове, а Реформаторите нито един.“

Премиерът Борисов коментира и министърът на МВР. Той заяви, че има пълно доверие на Румяна Бъчварова.

„Много бих искал, когато се говори за демографската криза, с всички неправителствени организации и с МВР да направим всичко възможно да се спре войната по пътищата. Когато млади хора загиват в катастрофи, не е нормално“, заключи премиерът.

Борисов разкри още, че по време на визитата му у нас Давутоглу е казал, че би се радвал да види ГЕРБ и ДПС заедно в управлението, но получил отрицателния отговор. Борисов тогава заявил, че ГЕРБ няма да са в управлението с ДПС, докато Делян Пеевски е там. Премиерът разкри още, че Лютви Местан, който тогава все още беше лидер на ДПС, е превеждал.

You may also like...