Бъчварова: На пътя сме на нови бежански канали

Развитието на нови бежански канали е една от опасностите, които съществуват пред Европа. Ние сме на пътя на тези нови канали и сме наясно с тази опасност. Това заяви пред bTV вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Според нея трябва да се чувстваме по-сигурни, защото нейните колеги в Брюксел са заявили желание да наблюдават развитието на процесите и да реагират бързо, ако те се развият в тази посока.

Бъчварова заяви, че включването на армията в охраната на границата не означава, че Гранична полиция не може да се справи със ситуацията. Според МВР шефът включването на армията е нещо, което всяка една от европейските държави прави, защото в такава ситуация държавата трябва да използва всичките си ресурси.

Мутренските години не се връщат

Вътрешната министърка коментира зачестилите случаи със саморазправа на пътя. Според нея напрежението е доста високо. „В личностните отношения има много агресия“. – смята Бъчварова. По думите й най-адекватната реакция при подобни инциденти е да се извика полиция. „Обществените отношения трябва да следват определени правила и гражданите трябва да го знаят. Всяка проява на нарушаване на закона трябва да бъде санкционирана. Това е логиката, по която МВР работи”, посочи Бъчварова.

Според силовият министър подобни случаи не означават, че мутренските години се завръщат.

You may also like...