Обединени патриоти скочиха на ГЕРБ, заради доброволческите отряди. От малкия коалиционен партньор обвиниха колегите си в услуга на ДПС.

MyCollages

Народното събрание отхвърли предложението за доброволните формирования, които парламентарната група на ОП внесе за гласуване в пленарна зала. Проектозаконът, с който да бъдат легитимирани доброволческите отряди, които трябва да помагат на полицията в малките населени места срещу битовата престъпност бе отхвърлен и с гласовете на големия коалиционен партньор – ГЕРБ.

Това провокира съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов да заяви, че ГЕРБ е отстъпил от консенсуса с коалиционния партньор, повлияни от провокация на ДПС по темата. Според Веселинов гласуването на ГЕРБ е денонсиране на коалиционното споразумение.

Той отбеляза още, че позицията на ГЕРБ в зала е рязко променена във връзка с теста за доброволните формирования.

Това е наше отдавнашно виждане, залегнало в управлеската програма. Потвърдено на коалиционен съвет с ГЕРБ. Самите текстове, които трябваше да бъдат гласувани са далеч по-меки и далеч по-скромни като обхват от това, което ние виждахме и предлагахме.

Веселинов също така попита:

,Има ли към ГЕРБ промяна в предпочитания от тях партньор за управление? ГЕРБ занапред ще изпълняват коалиционното си споразумение с нас или ще управляват по програмата или ще продължат да вършат услуги на ДПС?

 

You may also like...