Глупаво е да мислиш, че можеш да имаш за патерица ГЕРБ, ДПС и БСП?

FB_IMG_1685651669309
Наистина е много глупаво да мислиш, че можеш да държиш старите партии ГЕРБ, ДПС и БСП за патерици. Те може временно да се примиряват, докато съберат сили след изтощително или скандализирано управление, но няма да са патерици на никой.
Те имат структури, кадри, които искат да управляват, администрация, бизнес зад тях, дългогодишен опит във властта, създадени са да управляват, ако щете и зависимостите им не позволяват да седят за патерица на някой глупак или самозабравил се тип.
ГЕРБ, ДПС и БСП могат да изчезнат, но не и да бъдат патерици. Те са създадени за власт. Това е идеята на партиите – да са на власт. Не знам защо тази простичка истина за формулата им, днес се представя за „лоша системност“.
А има ли смисъл от партия, която не иска власт?
Абе най-малкото – защо милион души ходят да гласуват за ГЕРБ, ДПС и БСП? За да са патерица на някои си Кирил, Асен и техните приятели и семейства? Абсурдно е да си го помисли разумен човек, извинете. В тая абсурдност се чудя на някои хора в ДБ, те не минаваха за чак такива глупаци преди години.
ПП не се справиха с Нинова, няма да се справят и с Борисов и Доган. А понеже са аматьори, няма да останат в историята с нищо полезно. Да се бяха възползвали поне нещо добро да прокарат, а те и това не успяха. Живеят си в паралелната реалност, изградена от розовите им медии и фейсбук балони.
Вземи 121 депутати, преди това няколко населени места, подготви си кадри за управление, запознай се как функционира парламента, МС, администрацията, пък тогава имай претенции.
Колкото до последното изречение за опита. Не очаквайте нищо от партия, която не е преминала през тази елементарна подготовка. Иначе все ще сте разочаровани от поредния месия, който ще се чуди накъде да се завърти от безтегловност.
Не е истина докъде се докарахме.
Коментар на Ивелин Николов

You may also like...