Марияна Николова проведе среща с директорът на германския туроператор Alltours Александър Верде

120500579_376212160076142_2988172845458679588_o
Министърът на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Александър Вреде, директор договаряне на германския туроператор Alltours – втория по големина туроператор във ФРГ и Венцислав Танчев, представител за България днес. Заедно обсъдиха партньорските отношения в туризма.
„Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България, като през 2019 г. общият брой на туристически посещения у нас е над 761 хиляди.
Българското правителство и Министерството на туризма предприеха спешни мерки и продължават да полагат необходимите усилия за безпроблемното пребиваване на германските гости. В резултат издадените от немските власти „предупреждения за пътуване“ на германски туристи за областите Добрич и Варна отпаднаха, като България е една от малкото дестинации, посетена от германските туристи през кризата.
От туроператора съобщиха, че започват записвания за сезон 2021 от ноември до януари и сега е моментът България да покаже предимствата си като интересен и сигурен за здравето маршрут. За следващата година ще планират два пъти повече чартъри, но резервации ще се правят в хотели, спазващи стриктно санитарните предписания.“
Това заяви министър Николова по време на срещата.

You may also like...