СКАНДАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА – ”ТЕРЕМ”: Нямаме договор с кантората на Кънев

Радан Кънев и Стоил Яков

„ТЕРЕМ“ ЕАД няма сключен договор с кантората на Радан Кънев, заяви председателят на Съвета на директорите Стоил Яков в отговор на твърденията на ГЕРБ.

Повод на пресконференцията дадена от Яков беше „пороят от лъжи и манипулации“, които са се изсипали по негов адрес и по адрес на ТЕРЕМ.

Припомняме, че от парламентарната група на ГЕРБ призоваха прокуратурата да се намеси във военния завод, защото имало конфликт на интереси.

Яков определи като лъжа твърдението, че „ТЕРЕМ“ ЕАД е сключил договор за правна помощ с кантората на Радан Кънев. По думите му дружеството има сключен граждански договор с юриста Васил Танков.

Запитан обаче знаел ли е преди да назначи Танков, че той е кум на Кънев, Яков отвърна:

„Кумовете на разни хора имат ли право да работят, пречи ли им това да бъдат добри юристи?. Не съм толкова близък на Радан Кънев, че да знам кой му е кум и кой му е сват“.

radan-kanev-685x320

Радан Кънев и Стоил Яков ( председателят на Съвета на директорите на ТЕРЕМ) на предизборна обиколка на ДСБ в Пиринско.

Яков заяви, че „ТЕРЕМ“ е едно от големите търговски дружества и няма правен отдел.

Той е категоричен, че не би сменил някого само заради това, че е нечий кум, а само ако не се справя с работата си. Яков разкри, че месечното възнаграждение на Танков е около 2000 лева и призова да се сравни това с постигнатите резултати за „ТЕРЕМ“.

Шефът на ходлинга посочи конкретни цифри – през 2014 г. загубите са били 5 141 000 лева, а през 2015 очакваните печалби са за 3 175 000 лв.

Яков подчерта, че си обяснява атаките срещу него, защото е председател на изборния щаб на ДСБ.

Кънев излезе с кратък коментар във Фейсбук:

kanev_terem_fb

Припомняме, че преди година, на 13-ти март БСП даде пресконференция в НС и обвини формацията на Кънев, че извършва „крайно агресивни и брутални уволнения и назначения в Министерството на отбраната“. Депутатът от „БСП Лява България“ Ангел Найденов акцентира върху холдинг ТЕРЕМ и звено „Снабдяване и търговия“ представяйки кадровите промени от началото на годината до 4 март, които според него били изцяло доминирани от кадри на Реформаторския блок и по-конкретно – на БЗНС.

Тогава Кънев отговори на критиките с обяснението, че „този вой на опозицията е, защото ще се правят много сериозни проверки и одити“.

You may also like...