ВМРО: Парламентът прие доброволната военна служба

karakachanov

С промените в Закона за резерва на въоръжените сили на Република България се цели да се създаде възможност за въвеждане на срочна служба в доброволния резерв, което ще увеличи броя на подготвените български граждани за защита на Отечеството. Това е конституционен дълг на всеки български гражданин и за нас е първа стъпка към връщането на наборната военна служба.

Приетите текстове дават възможност за доброволна военна служба в рамките на от 1 до 6 месеца във формированията на Българската армия. Преминалите това обучение придобиват специалност и се зачисляват в доброволния резерв. Придобиват и правото да постъпят на кадрова военна слежба без за това да преминават през нарочен конкурс. В същото време имат предимство при равни условия за постъпване на работа в системата на Националната сигурност и др.

В пленарната зала заместник-председателят на Комисията по отбрана и депутат от ВМРО Борис Вангелов защити пламенно промените, като обвини в нихилизъм депутатите от БСП, които се обявиха против текстовете.

You may also like...