Ангел Джамбазки: Опитът да бъдат превърнати в джамии православни светилища са провокации срещу нас

djambazki

Ескалацията на напрежението в Средиземноморието е пряка последица от поведението и провокациите на турския президент г-н Ердоган.

Турция в момента е ердоганова, неоосманистка Турция. Не е европейска държава и трябва да престанем да се правим, че не виждаме това, и трябва да спрем да наливаме европейски средства там. Трябва да си кажем ясно, че в момента неоосманистка, ердоганова Турция не е европейска държава и не може да бъде част от ЕС. Трябва да прекратим това лицемерие и да си кажем нещата такива каквито са. В противен случай ни очаква продължаваща провокация.

Това каза в свое изказване по време на пленарното заседание в Страсбург евродепутатът в групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ето и цялото изказване:

Уважаеми г-н председател,

Уважаеми г-н върховен представител,

г-н Вебер,

Уважаеми колеги,

Ескалацията на напрежението в Средиземноморието е пряка последица от поведението и провокациите на турския президент г-н Ердоган. Това е пряка последица от неговата неоосманистка политика, която е провокация към ЕС и към нашите ценности, а и към начина ни на живот.

Нека напомня, че опитът да бъдат превърнати в джамии светилищата на православното християнство като „Св. София“, като „Христос Спасител“, всъщност са част от тези тежки провокации срещу нас.

Уважаеми колеги, крайно време да си отворите очите и да прогледнете. Говоря тук на лявата част от залата, които сте малко двулични по отношение на поведението на диктатора Ердоган.

Уважаеми колеги, Турция в момента е ердоганова, неоосманистка Турция. Не е европейска държава и трябва да престанем да се правим, че не виждаме това, и трябва да спрем да наливаме европейски средства там. Трябва да си кажем ясно, че в момента неоосманистка, ердоганова Турция не е европейска държава и не може да бъде част от ЕС. Трябва да прекратим това лицемерие и да си кажем нещата такива каквито са. В противен случай ни очаква продължаваща провокация.

You may also like...