К. Нинова към Борисов: Нямате адекватен план, а сбъркани представи. Среднощно позвъняване не е формата и начинът за политическо сътрудничество.

korniПредседателката на БСП Корнелия Нинова, заяви, че премиерът Борисов наистина я е потърсил по отношение на задаващата се криза с коронавирус, но не е удобрила начинът, по който е била отправена поканата.

„Късно позвъняване около 22:00 часа, нито формата, нито начинът бяха политически удачни“

(Припомняме, че по време на своето изказване пред парламента, премиерът Борисов обяви, че е потърсил сътрудничество от председателката на БСП, но такова му било отказано – ВИЖ ТУК)

„Ние дадохме своя отговор – заповядайте в НС и ще подкрепим всичко разумно, и ще ви дадем нашите предложения. БСП подкрепи 4 пъти. Ако за 4 пъти вие не сте разбрали, че ние подаваме ръка за разумни решения, днес ние ще го направим пети път“, обяви Корнелия Нинова.

Нинова заяви, че правителството няма план за излизане от кризата, а това означава абдикация на държавата.

 „Ние нямаме план за излизане от кризата – това е новината от днес“. „Имате сбъркана прогноза за спад от 3 процента, вместо 8 процента, както предвиждат Св. банка и МВФ. Сбъркана за безработаица, 9 процента, действате на парче, произвеждате хаотични решения, които променяте всеки ден, а понякога и в рамките на един и същи ден. Абдикирахте държавата да бъде адекватна на тази криза“, изреди Нинова.

 

You may also like...