Бургазлии почетоха Съединението и се хванаха на хоро пред Общината

539adc5ef1124791650730a2200cde4a

В днешната слънчева неделя много бургазлии отделиха от времето си, за да участват в ритуалите за отбелязване на Съединението – един от най-вдъхновяващите български национални празници. След заупокойната молитва и поднасянето на венци и цветя при паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк много от тях се върнаха на площада пред Общината. Там те се хванаха на „Голямото хоро на Бургас“ с музикалната подкрепа на ПФА „Странджа“.

В тържественото отбелязване на Съединението участваха представители на местната власт, политици от различни партии, стари и млади. Както подобава на такъв празник, включиха се заедно и бургаски моторджии от няколко клуба.

Днес с вход свободен работи Историческият музей на ул. „Лермонтов“ №31, а вечерта можете да уважите празничната програма за 100-годишния юбилей на кв. „Ветрен“. В концертната част на площада до ОУ „Христо Ботев“, която започва в 19.30 часа, участие ще вземат оркестър „Жарава“ с ръководител Лазар Налбантов, Панайот и Цветелина Стойчеви, Александра Димитрова, дует „Бургас“.

Comments

comments

You may also like...