Околовръстният път на София е почти готов

118916487_2866338526927532_8434491147598749918_o

Околовръстният пт на София е почти готов. Това стана ясно при инспекция на премиера Бойко Борисов, който лично провери как вървят строителните работи на отсечката между „Горубляне“ и „Младост“.

„От двулентови пътища правим магистрали. Строителите работят денонощно, дори и по празници, за да имат софиянци завършен Околовръстен път. Напредъкът е видим с всеки изминал ден. Така изглежда „провалената държава“. Oставям на хората да преценят какво сме направили ние и какво са направили всички останали за 30 години. Световният БВП продължава да спада, икономиките търпят огромни щети, а броят на заболелите в Европа и света се върна на нивата от март. Най-тежката година и половина се задава. Подготвяме план за следващите месеци, защото който и да управлява, държавата трябва да бъде подготвена за справяне с кризата. И въпреки всичко продължаваме да строим, всички сектори на икономиката работят и управляваме най-добре пандемията“, заяви Борисов по време на проверката.

„Другата седмица пускаме движението в едното платно на Южната дъга на Софийския околовръстен път между „Горубляне“ и „Младост“. Когато всичко е готово – ще има две платна с по 3 ленти за движение в посока. Изграждат се мостове, пешеходни надлези, локални платна, ново осветление, канализация. Проектът е финансиран с 142,7 млн. лв. държавни средства, а с новото трасе ще се осигури връзка между АМ „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция“, добави още премиерът.

/видео/

You may also like...