Марияна Николова посети късно-античната крепост Цари Мали Град

117893978_344976806533011_1661956839870461405_o

Министърът на туризма Марияна Николова проведе работно посещение на късно-античната крепост Цари Мали Град.

„Културният туризъм, съчетан с археология и фестивали допринасят за превръщане на България в целогодишна дестинация. Популяризирането на страната, като място за пътувания в 4 сезона е основно в моята работа. Предимство на мястото е близостта до столицата и един от водещите зимни курорти Боровец. Това превръща обекта в предпочитана дестинация в района на Югозападна България.
Предстои в последните дни на месеца и първата седмица на септември да се проведе оперен фестивал на туристическия обект. Това се прави за първа година, като се очаква да допринесе за привличане на повече пътувания към района.“ Това заяви министър Марияна Николова по време на посещението си.
В рамките на работното посещение в с. Белчин Николова инспектира и едно от местата за настаняване в района, където лично се увери, че в обекта се спазват всички мерки и указания на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването за безопасна работа.

„Изключително важно е стриктно да се следват всички предписания и да се гарантира здравето и сигурността на гостите, като контролът в тази посока ще бъде стриктен и безкомпромисен.“, добави още Марияна Николова.

You may also like...