Бойко Борисов: Нито ще затваряме бизнеси, нито ще затваряме хора

BOIKOBORISOV

„Болниците и медицинските екипи остават в пълна готовност за лечение и диагностика на пациентите с COVID-19. Те разполагат с цялата необходима апаратура, има и достатъчно легла в интензивните отделения. Това ми докладваха здравният министър проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Ситуацията в системата е под контрол, така че нито ще затваряме бизнеси, нито ще затваряме хора. На този етап затягане на мерките и въвеждане на извънредно положение отново не се налага.

По заболеваемост от COVID-19 на Балканите България е само след Гърция, а сме с най-меките мерки в Европа. Вирусът обаче вече се разпространява по-лесно, няма открити лечение и ваксина, затова трябва да продължим да бъдем внимателни. Изключително важно остава спазването на дисциплина, дистанция и дезинфекция.

Разпоредих на здравния министър стриктно да се следи за изплащането на допълнителните финансови средства на лекарите, сестрите, санитарите, лаборантите и на всички служители на първа линия срещу коронавируса.“

Това заяви министър – председателят Бойко Борисов по време на работна среща със здравният министър проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

You may also like...