Борисов инспектира „Балкански поток“

boiko_granica

Mинистър-председателяt Бойко Борисов, заедно с директорът на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов инспектираха строежа на „Балкански поток“.

„Изключително сме удовлетворени от бързата работа на археолозите по трасето на „Балкански поток“, която позволява довършването на строежа на газопреносната мрежа. Над 78 археологически обекта са открити, като за целта за осигурени близо 22 млн. лв. от „Булгартрансгаз“ за проучвания“, заяви Борисов по време на инспекцията.

„С изграждането на „Балкански поток“ и постигането на пълна диверсификация на газовите доставки сбъдваме мечтата на поколения. Политическите ни опоненти не могат да ни простят този голям успех. България е регионален стратегически газоразпределителен център на Балканите“, добави още той.

„Във временните строителни бази вече са доставени всички тръби за „Балкански поток“ – 488 км или 39 884 броя. Към настоящия момент по трасето са заварени общо 423,31 км тръби. Експлоатационният цикъл на тръбите е минимум 35 години, защото са с по-висок клас стомана“, заяви още премиерът.

/видео/

You may also like...