Въпреки постоянните скандали за постове в управляващата коалиция, Цветанов не предвижда предсрочни избори

Въпреки постоянните скандали за постове в управляващата коалиция, засега в НС и в парламентарната група на ГЕРБ не се обсъждат варианти за предсрочни парламентарни избори. Това стана ясно от изказване на председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред членове и симпатизанти на партията в Ямболска област.

Най-острите ни опоненти по време на местните избори и след тях, за съжаление, са част от Реформаторския блок. Не може едновременно да участваш в управлението на страната и в същото време да си в опозиция, това е политическо двуличие

Припомняме, че на 17-ти март депутатите от ГЕРБ Цвета Караянчева и Александър Ненков изчетоха декларация в Народното събрание, с която настояха Радан Кънев и ДСБ да изтеглят всичките си назначения от властта, след като тъмносините твърдят, че са в опозиция.

„В ПГ на ГЕРБ имаме сигнали от служители в дружеството (ТЕРЕМ, бел.ред), че то бива източвано чрез корупционни схеми, а парите отиват в „черната каса“ на ДСБ под надзора на Радан Кънев“, аргументира се тогава Цвета Караянчева и поиска прокуратурата да се самосезира и да провери назначенията от квотата на десебарите във властта.

Въпреки поисканите оставки и прокурорски проверки, все още няма уволнени назначения, сочени за близки на Кънев, а Цветанов не предвижда предсрочни избори.

You may also like...