Със специална прожекция ще бъде закрит Международен филмов фестивал Бургас тази вечер

105932753b6f4b1e9162c021b4855fec

Със специална прожекция на един от най-обещаващите режисьори, сценаристи и композитори в Италия – Клаудио Джованези, ще бъде закрит Международен филмов фестивал Бургас тази вечер. На открита сцена „Охлюва“ ще гледаме „Пирани“, филм за престъпния живот на група тинейджъри, израснали в контролирания от Камората Неапол. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Филмът е по романа на Роберто Савиано, автор на книгата „Гомор“. В нея той разобличава италианската мафия, което му „носи“ полицейска защита от публикуването й през 2006 година до днес.  Самият Джованези е режисьор на две от сериите на поредицата, направена по нея.

Тази вечер ще станат ясни и победителите в трите конкурсни категории. Ще бъде обявен изборът на журито, кой получава наградата“Danny Lerner“ на стойност 10 хиляди евро под формата на услуги.

До 16 часа днес публиката на фестивала също може да направи своя избор. За наградата на публиката можете да гласувате на сайта на Международен филмов фестивал Бургас, секция „Програма“.

Довечера ще разберем и тазгодишният носител на наградата за късометражно заглавие.

Началото на последната фестивална вечер за тази година е в 21.15 часа.

 

Международният филмов фестивал Бургас 2020 се организира от Фондация „Модерат“, в партньорство с Община Бургас. Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

Comments

comments

You may also like...