СДВР: Няма задържани лица след двата нерегламентирани протеста снощи

18.09.mvr_1

Полицията от Столична дирекция снощи е овладяла трите регламентирани и двата нерегламентирани протеста. Това потвърди комисар Радостин Стойчев от СДВР на брифинг по-рано днес, цитиран от НОВИНИ.БГ

„Имаше две нерегламентирани протестни мероприятия. Това, което се провежда на площад „Независимост“ и пред сградата на БНТ“, каза той.

Около 20:00 часа, когато бе хвърлянето на яйца по сградата на Министерски съвет, е пострадал един полицай, който е бил ударен в окото с яйце, но за щастие пораженията не са сериозни и униформеният дори се появи заедно с комисар Стойчев по време на брифинга.

„Към 21:15 часа бяха блокирани 11 кръстовища. Блокирането приключи към 23:30 часа. Само кръстовището при „Орлов мост“ беше освободено към 00:30 часа“, допълни Стойчев.

Той потвърди за инцидента с Даниела Дариткова и Корнелия Нинова пред сградата на БНТ, като подчерта, че полицията не е прилагала физическа сила срещу гражданите, а само е осигурила периметър, през който да бъдат изведени двете политически фигури. Намесата на органите на реда е станала наложителна, когато са полетели бутилки с вода и кенчета от бира.

You may also like...