Борисов на инспекция в Бургас

boiko

Министър – председателят Бойко Борисов посети днес град Бургас, за да инспектира строителството на обходния път на Поморие.

„Бургас става прекрасен. В района се правят огромни строежи и се завършват. Дори и по време на епидемията се е работило активно. Проверих строителството на обходния път на Поморие, който е последният етап от разширението на пътя между Бургас и Слънчев бряг. Инвестицията е за около 20,6 млн. лв. В момента се изграждат два селскостопански подлеза, изпълняват се насипи и асфалтобетонови работи, прокарват се електропроводи и водопроводи, завършват се водостоците. С бюджетни средства ще се построи и обходният път на Бургас, който ще бъде с дължина 4,7 км. С изграждането му транзитният трафик ще се изнесе извън центъра на града, за да може пътуването около Бургас да бъде по-бързо и безопасно“, заяви Борисов пред журналисти.

В Бургас премиерът посети и строежа на новия комплекс „Арена Бургас“.

„Много съм доволен от облика на „Арена Бургас“. Скоро градът ще има още едно прекрасно съоръжение. В новата зала ще се провеждат големи спортни събития и концерти. Цялата инвестиция възлиза на общо 55 млн. лв., като за оборудване са отпуснати и допълнителни 5 млн. лева по линия на дружеството „Академика 2011“. Общината също инвестира свои средства, за да изгради модерна инфраструктура около залата. Седалките вече са доставени. Предстои и съвсем скоро да започне монтажът на специалното финално покритие от ламарина за покрива на залата“, заяви премиерът пред журналисти.

101141212_2772878612940191_8237243405344702464_o

Борисов очаква предложение от министъра на околната среда  и водите за нов заместник.

„В понеделник в 8 часа сме се разбрали с министъра на екологията да има предложение за смяна на зам.-министъра Красимир Живков, няма милост за никого“, отсече Борисов.
Припомняме, че Живков се сдоби с обвинение за аферта с италианския боклук.

You may also like...