Ангелкова: „Работим за късен летен туристически сезон. Изберете българското!“

angelkovaЧрез министъра на туризма Николина Ангелкова, България е предложила да се създаде Европейски компенсационен фонд за ликвидност на туроператорите и защита на потребителите. Според Ангелкова това е много важен инструмент за възстановяване на средствата чрез доставчици и потребители. Съгласни с предложението са министрите на: Италия, Испания, Франция, Кипър, Полша, Румъния, Малта и Гърция.

Министрите на туризма са водили разговори и в посока на по-гъвкави режими за туристически визи на граждани от трети страни – такива, които са извън Европейския съюз.

„Наложително е да има план за възстановяване. 20% от средствата определени от ЕК от плана ще са насочени към туризма“

Поискахме единни правила за поетапното отваряне на граници в ЕС и правила за пътуването вътре в Европейския съюз. Искаме и единни здравни стандарти. Хаосът ще е доста по-малък с общите стандарти„, заяви Ангелкова.

Министърът на туризма допълни, че трябва да се възвърне доверието на хората в пътуването след епидемията.

„Нека подпомогнем българския туризъм – да покажем с общи усилия прекрасните места в нашата страна. Нека изберем България, красивите ни кътчета и Черноморието“, апелира Ангелкова.

„Поддържаме непрекъснат диалог с туроператорите, които не са планирали отказа за след 15 юни за страната ни“, завърши Николина Ангелкова.

You may also like...