Русия с три условия към Европа

43653e06e5f9126bf53e5a08758435fa

Русия обяви трите условия за подобряване на отношенията с Европа. Диалогът между Москва и европейските страни ще стане възможен, ако НАТО и Европейският съюз променят своята политика спрямо Москва. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщават руските медии.

По думите му на първо място Европейският съюз трябвало да демонстрира повече конкретност в изграждането на взаимодействие с Русия.

Второ, НАТО трябвало да се откаже от опитите да включи Москва в системата за сигурност от времената на Студената война, както и да спре да се фокусира върху политиките за възпиране, подчерта Грушко.

Трето, той също така призова европейските страни да покажат самостоятелност в изграждането на диалог с Москва и „да преразгледат подходите си“, а не да са зависими от САЩ.

Грушко добави, че от дискусиите на конференцията в Мюнхен е станало ясно, че създаването на световна система за сигурност без руско участие било безполезно.

You may also like...