СИДЕРОВ: ЦЕЛТА НА САЩ Е ОТНОВО ДА ПРЕОРГАНИЗИРАТ ИРАК И ДА СИ ВЗЕМАТ ПЕТРОЛА

kolazh-siderov

Декларацията след КСНС при президента е едно словоблудство. В декларацията, която излезе след днешния съвет, се говори пожелателно – как не трябва да се повишава напрежението, само че това България няма как да го направи. Заключенията на КСНС нямат пряка връзка с действителността.

Бих направил забележка, ако искаме да имаме позиция, но такава няма. Аз не видях никаква позиция на който и да било от политическия ни елит. Няма реакция за случилото се между САЩ и Иран, няма пристрастия кой за кого е, а кое е допустимо спрямо международното право. Прочетох един коментар, в който пишеше, че ако това го беше направила Русия, вече цял свят щеше да реагира.

Сега няма мнение на никого. Този съвет е безплоден.

По темата – аз не мисля, че идва началото на нова световна война, защото това ще значи край на света, особено при наличието на такива оръжия. Смятам обаче, че това е отчаян ход на САЩ. Как се стигна до убийството на Сулеймани? Премиерът на Ирак Адел Абдул Махди предложи на американците да им платят разрушената инфраструктура по време на войната. Там бяха огромни разрушения. Те му казват – добре, но ще ни дадеш 50 % от петрола на фирма, която ти посочим. Той казва – не! И започва да преговаря с Китай. Така ли – казва Големия брат и започва да организира майдани. Виждали сме го къде ли не. В отговор правителството сваля луксозната охрана на квартала, където е американското посолство, започват демонстрации срещу посолството и американските дипломати започват да се чувстват застрашени. Какво следва? Сулеймани, който е много добър дипломат, е поканен в Ирак, по идея на Саудитска Арабия и САЩ, за да смекчи отношенията. А замисълът е бил той, като отиде в Ирак, да го ударят, защото, ако го направят на иранска територия, това вече е война. И стигаме до фактическото убийство. Но откъде тръгват нещата – петрол, пари, прости сметки. Иран е трън в очите на САЩ, тъй като е стара, добре организирана и въоръжена държава, не като Ирак. По този начин САЩ искат да предизвикат суматоха, това е старият принцип, в който можеш да се намесиш като миротворец. Те знаят, че ще привлекат на своя страна съюзниците си от НАТО. Тяхна цел е отново в мътната вода да ловят риба. Тоест отново да преорганизират Ирак и да си вземат петрола, а щом ти не искаш, ще ти съборим правителството, ще направим както в Сирия и ти ще паднеш от власт. Това е целта на убийството на Касем Сулеймани.

Коментарът е от Фейсбук страницата на Волен Сидеров, лидер на АТАКА

Заглавието е на редакцията

You may also like...