АТАКА поиска забрана на новоучредената ДОСТ

АТАКА е силно обезпокоена от създаването на неоосманска партия в България под турското име „ДОСТ“. Възмутени сме и от бездействието на българските правоприлагащи институции пред лицето на поредния агресивен акт на Анкара, насочен срещу териториалната цялост и националната сигурност на България. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна народната представителка от АТАКА Магдалена Ташева. От партията на Сидеров настояват за забрана на новоучредената ДОСТ като противоконституционна и сезиране на прокуратурата за антидържавната дейност на Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов и останалите учредители, както и за отзоваване на турския посланик Сюлейман Гьокче.

Според националистите онова, което ислямистите Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов, техните последователи с български паспорти и турските им ментори наричат „политическа партия“, е откровена маша на турския сепаратизъм в България. „Те го заявяват гръмогласно – и на сборищата си, и пред български и чужди медии, и даже в българския парламент. Заявиха го и на учредителното си сборище в НДК на 10 април т.г.”, посочи Ташева.
Доказателствата за това са безспорни. Учредяването на „партията“ ДОСТ бе хиротонисано от представител на една от най-дискредитираните неонацистки групировки в Близкия изток – депутатът Едип Семих Ялчън, зам.-председател на Партията на националистическото действие, по-известна като партия на „Сивите вълци“.

Едип Семих Ялчън

Едип Семих Ялчън

„Където се говори турски език, там е нашата родина Турция“, заяви Ялчън под бурните аплодисменти на 1103 делегати. Ръкопляскаше и турският посланик Сюлейман Гьокче.
„В България има селища, в които се говори на турски език, което означава само едно – заявлението на госта е открито обявяване на война за анексиране на българските територии, в които се говори на турски език, към родината на Ялчън. Той добави, че „ДОСТ ще оформя двустранните отношения между Турция и България, изхождайки от тази доктрина“, припомни депутатката.
Ташева даде и примери от историята на Турция, които бележат кървавата диря на тандема „Сивите вълци” – Партия на националистическото действие, терористична организация плюс политическа организация, които нямат аналог в цивилизования свят.

sivi vulci

„Сиви вълци“

Тя припомни как през 1960 г. Алпарслан Тюркеш – основател и дългогодишен лидер както на терористичната организация, така и на нейната политическа фасада ПНД – извърши военен преврат, започнал с екзекуцията на министър-председателя Мендерес, външния и финансовия министър и завърши със стотици убити с разстрел и изтезания; свалянето на руския изтребител Су 24 на 24 ноември 2015 г., филмираната и публикувана от самите „сиви вълци“ гавра с трупа на пилота Олег Пашов. Главатарят на тази банда, Алпарслан Челик, не е сирийски тюркмен, за какъвто се представяше, а „сив вълк“ от гр. Кебан, област Елазиг, в централна Турция, напомни ораторката.
Според американския „Исторически речник на тероризма“ от 2009 г. тази военно-политическа групировка е убила 694 души в Турция. Организацията е забранена в Азърбайджан и Казахстан неслучайно.
„Присъствието на един от днешните й лидери на учредяването на формацията ДОСТ показва каква роля ще изпълнява последната в България. Достатъчно е Анкара да премести 20-те терористични лагера от турско-сирийската на турско-българската граница и само за часове, с помощта на нейния „троянски кон“ ДОСТ, България ще се превърне във втора Сирия”, категорична бе Ташева.

За осъществяване на „тази доктрина“ говори и зам.-председателката на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПРС) Фатма Саянкая. Тя започна с приветствие на учредителите на ДОСТ „от името на президента Ердоган, премиера Давутоглу и родината“.
За втори път бе заявено – и то от високопоставен турски политик – че родината на членовете и симпатизантите на ДОСТ не е България, че тяхната родина е Турция. „С това заместничката на Давутоглу показа на коя държава трябва да бъдат лоялни те, за чии държавни интереси и аспирации трябва да работят на политическото поприще”, заяви депутатката от АТАКА.

Не може да не буди възмущение наглостта на забрадената по ислямски обичай гостенка, която поучава българите как да спазват човешки права, докато нейната партия избива собствения си народ в Анадола.

mestan-kongres

Ташева припомни само някои от зверствата, извършвани от ПРС: рутинно бомбардира териториятана съседните Ирак и Сирия, както и собствения си народ, преследва и избива опозиционни журналисти, търгува с краден петрол, въоръжава и обучава „Ислямска държава” и „Джабхат ал-Нусра“ и други.
„Турция беше и си остава азиатска сатрапия, която на 10 април т.г. се обзаведе и със своя официална пета колона – партията ДОСТ”, категорична бе Ташева и допълни, че доктрината на неоосманистите и техните коалиционни партньори – „сивите вълци“ е залегна в програмата, представена от Местан в НДК.

„Програмата на новата партия не е нищо повече от некролог на Третата Българска държава”, заключи Магдалена Ташева от АТАКА.

You may also like...