Симеонов призова да разследват съдията със забрана да влиза в САЩ

kolazh-mitalov

Има основания да се разбере защо човек с обвинение за шпионаж е пускан да получи едни от най-високите награди на Съветския съюз. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти във връзка със забраната на съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд да влиза в САЩ.

Припомняме, че Андон Миталов е съдията, който в края на октомври миналата година разреши на обвиняемия за шпионаж председател на движение „Русофили“ Николай Малинов да пътува за Русия, където получи награда лично от президента Владимир Путин.

Според Симеонов има основание ВСС, а защо не и прокуратурата да се занимае с този човек и да се намери отговор на въпроса защо наистина след като има човек с обвинение за шпионаж е пускан да получи едни от най-високите награди на Съветския съюз.

„Интересно ще бъде да се оповестят мотивите, за да може да стане ясно дали нашата прокуратура трябва да се занимава с този съдия. Оттам нататък не виждам драма, а преекспониране и опит да се направи като значима новина едно ограничение за влизане в Щатите“, коментира Валери Симеонов.

Според лидера на НФСБ корупцията е нещо, срещу което всяка държава трябва да се бори с всички средства, но за съжаление няма такава, която да е изкоренила корупцията. Постоянно излизат информации за корумпирани лица в щатите, в европейски държави.

Попитан дали може на територията на България да се разчистват сметки между САЩ и Русия той обясни, че на територията на всяка държава се извършва разчистване на сметки между големите атове.

You may also like...