Кой е новият екоминистър Емил Димитров – Ревизоро?

Негова законодателна инициатива породи напрежение между НФСБ и ВМРО

lhfkjgfkgfhgghmf

Емил Димитров – Ревизоро е завършил икономика в УНСС София и право в Благоевград. Работил е като ревизор към министерство на финансите. За направената от него ревизия на Държавния резерв и бартерите нефт срещу зърно по времето на Виденов, е награден като ревизор № 1 през 1998 г. при правителството на Костов.

Малко след това е уволнен от министър Муравей Радев, за направената пак от него ревизия на митниците, където той разкрива нарушения по време на правителството на Костов.

Основава Гражданско общество срещу корупцията и издава първата си книга от трилогията „Митница” – „Ревизия” през 1999 г. Следващата година издава втората книга – „Ревизоро”.

През 2001 г. премиерът Симеон Сакскобургготски го назначава за директор на „Агенция Митници”. През 2002 г. правителството сключва консултантски договор за митниците с английската фирма „Краун Ейджънтс” и Емил Димитров подава оставка, в която пише „Поради несъгласие управлението на българските митници да бъде поверено на частна английска фирма”.

През 2004 г. излиза „Митнически дневници” – трета част от трилогията му. А през 2010г. излиза допълнено издание на третата част, което включва нови 20 страници за сделки по време на правителството с премиер Станишев и първото с премиер Борисов.

Емил Димитров е депутат в 43-тото НС в групата „Патриотичен фронт“ и в 44-тото НС в групата на „Обединени патриоти“.

През 2018г. и 2019г. Димитров предизвика протести срещу внесен от него законопроект за горивата, а собственици на малки бензиностанции го обвиниха в лобизъм. Срещу законодателната инициатива на Ревизоро се обявиха и колегите му от НФСБ в парламентарната група на патриотите. Димитров обаче беше подкрепен от ВМРО, което за известно време породи напрежение между партньорите.

You may also like...