Кметът Йорданка Фандъкова присъства на тържествената литургия на храмовия празник в църквата „Света Петка“ в кв. “Орландовци“

fandykova

На 14 октомври 2020 г. Православната църква отбелязва Преподобна Параскева Петка Търновска. По повод християнския празник кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави вярващите и присъства на тържествената литургия на храмовия празник в църквата „Света Петка“ в кв. “Орландовци“, където бяха посрещнати свети мощи и осветена сградата на неделното училище към църквата. На събитието присъства и кметът на район „Средец“ Тодор Кръстев.

Кметът Фандъкова подари на неделното училище православни библии за децата и икона.

По случай храмовия празник бе отслужена литургия от епископ Поликарп и посрещнати частици от мощите на Св. Петка, на св. Екатерина и от Божия кръст Господен. Мощите са дарени от Доростолската епархия.

Църквата „Св. Петка“ и храмът „Св. Екатерина“ в кв. “Орландовци“ бяха възстановени напълно през последните години, с помощта на дарители. Възстановено е и Неделното училище към нея.

Преди година църквата в „Орландовци“ получи и копие на иконата „Св. Богородица Скоропослушница“, изработена от монаси в манастира Дохиар в Света гора и бе посрещната специално от Българския Патриарх Неофит.

Comments

comments

You may also like...