Джамбазки: Резолюцията на ЕП е тежък автогол за БСП и „Демократична България“

djambazki

Приемането на резолюцията на Европарламента за България е тежък автогол най-вече за БСП и в по-малка степен за „Демократична България“, заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в „Лице в лице“ по БТВ.

Представителите на тези две политически сили бяха в основата на дебата, но доколкото ми е известно, докато представителят на „Демократична България“ е искал просто устен въпрос, което означава просто дебат в залата, БСП, за да вземат някаква преднина, са поискали и резолюция, каза Джамбазки.

Трябваше да знаят, че когато поискат резолюция, в нея върви пакет с Истанбулска конвенция, еднополови бракове, права на малцинствата и на циганите да си правят каквото си искат, заяви евродепутатът.

По думите му резолюцията няма правна стойност, но има политическа и може да има последствия в тази посока.

Ние положихме усилия да изтрием най-антибългарските текстове и успяхме до голяма част, заяви Джамбазки.

Евродепутатът е категоричен, че такива текстове се намират между чл. 17 и 19 на резолюцията. По неговите думи препоръките предвиждат позволяване на предизборни кампании у нас на други езици, освен българския.

Ангел Джамбазки заяви, че не възразява някой да критикува управлението и че протестите имат основания, но с прокарването на резолюцията се подценяват и исканията на протестиращите, тъй като никой от тях не желае да иска да се промени семейният модел в България.

Зад вкарването на тези текстове в резолюцията евродепутатът провидя дългата ръка на Белград и Москва. Според него немското председателство оказва натиск за начало на преговорите с Македония без условия.

Comments

comments

You may also like...