Минитър Марияна Николова участва в тържественото откриване на новата академична година на Университета по хранителни технологии – Пловдив

120867350_135360808304824_3246705376431476157_n
Министърът на Марияна Николова днес участва в тържественото откриване на новата академична година на Университета по хранителни технологии – Пловдив.
„Като институция ще продължим да насърчаваме политиките за успешна подготовка и реализация на специалистите с висока квалификация, защото висшето училище обучава кадри, които имат своята важна роля за развитието на туристическия сектор.
Университетът по хранителни технологии е от най-важните центрове в България в областта на хранителната наука и технологиите, единствен по рода си на Балканския полуостров.“ Това заяви Николова по време на тържеството.
Министър Николова специално благодари на университета и за активната дейност по съвместния ни проект за създаване на национално меню, който е пред финализиране. Целта е да се подготви национална и регионална селекция от традиционни български храни и напитки, обединени в национално меню, което да бъде въведено в хотелите и ресторантите на нашите курорти.
„Чуждестранните гости много харесват това, което се предлага на българската трапеза. И ние трябва да използваме този потенциал за привличане на повече туристи“, добави още Марияна Николова.

You may also like...