Бойко Борисов проведе среща с Доналд Туск

120566229_2892804874280897_7431053727153025419_o
Премиерът Бойко Борисов проведе среща с президента на Европейската народна партия Доналд Туск в Брюксел.
„„Имате нашата подкрепа“! Това ми каза Туск по време на срещата ни в Брюксел. Двамата сме на мнение, че българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани – тези политики могат да гарантират устойчиво развитие на България. Той ме поздрави за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори и заяви, че редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение. Според Туск системните партии като

Политическа Партия ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата“, заяви Борисов.
Двамата коментираха и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от коронавируса върху икономиките на ЕС.
„Европейската народна партия има голям принос в изготвянето на спасителния план. Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното!“, коментира българския премиер.
С Туск обсъдиха и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия ЕС.
„Той е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система“, допълни в края на срещата Бойко Борисов.

You may also like...