Симеонов: Протестиращи хвърлят яйца, защото нямат калашници

simeonov valeri

„Естествено, че за оставката ми не може да става и дума. В камбоджанската революция имаше червени кхмери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически. Тези, които виждате по площадите, са български вариант на червените кхмери. Това е нещо като възроден 9-и септември. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той коментира исканата оставка на председателя на Народното събрание – Цвета Караянчева, както и нашумялото изказване в Лом относно протестиращите и метрото.

„Тя е изключително сериозен политик и човек, както и изключително обаятелна жена. Съчетание на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици. Това е партийно събрание. Метрото не е на Борисов. То е мое, ваше и на всички граждани, то е построено с нашите пари. С тези думи искам да изразя подкрепата си към нея”, каза Симеонов.

„И в момента съм убеден, че е имало връзки на високо ниво между ГЕРБ и ДПС, но те вече са скъсани“, каза още той и обясни, че са били прекратени още от началото на протестите.

You may also like...