Ангел Джамбазки: Налагането на македонизма на Балканите бе чудовищно престъпление

djambazki

Ето я истинската причина за яростната антибългарска кампания, която се вихри в Москва, Скопие, Брюксел и София срещу българските национални интереси в Македония.

Това публикува във „Фейсбук“ заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки. Коментарът му е по повод статия в руското издание „Взгляд“, в която се казва, че „В навечерието на преговорите за влизане на Северна Македония в Европейския съюз, българските власти решиха да разяснят на Европа, че македонският народ и език не съществуват. Според София, всичко това е мъгла и тоталитарно комунистическо наследство. Действително ли е така и какво отношение към това може да има българският „майдан“, чиято жертва може да стане старият враг на Русия“.

Джамбазки е категоричен:

Македонизмът и политическата македонска нация бяха изобретени от сръбския шовинист и външен министър Стоян Новакович и наложени от болшевиките и Комунистическия интернационал. Налагането на македонизма на Балканите бе чудовищно престъпление срещу българската нация, извършено от югославските комунисти с позорното предателско съучастие на Българската комунистическа партия.

Мнението на българския представител в ЕП е, че позицията на Москва по македонския въпрос е ясно, отчетливо, яростно антибългарска. Всеки, който отрича историческата истина, извършва национално предателство. Ярък пример за такова национално предателство са позорните антибългарски материали в „медии“, като „Дойче веле“, препечатвани под индиго в „Капитал“, „Дневник“, „КлубЗ“, „Медияпул“, „Офнюз“, „Свободна Европа“ и прочее, посочва още той.

You may also like...