Премиетър Борисов инспектира работата по изграждането на „Балкански поток“

120041545_2883588511869200_6178961793074543493_o

Министър – председателят Бойко Борисов провери работата по изграждането на „Балкански поток“ по земя и въздух. Заедно с него бяха заместник-министърът по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов и представители на фирмата-изпълнител Аркад.

„Проектът навлиза във финалната си фаза. На територията на страната са налични всички необходими тръби за обекта и те са разнесени по трасето – над 474 км. На терен се трудят над 2 500 работници от различни страни. Наистина огромен проект, в чието изпълнение са мобилизирани 1420 броя тежка строителна механизация и специализирана техника. С реализацията на ‘Балкански поток“ България се превръща в регионален стратегически газоразпределителен център и гарантира диверсификация на газовите доставки“, заяви Борисов по  време на инспекцията.

„Нека президентът Радев да дойде на „Балкански поток“ да види „провалената държава“ какво прави! Той и други български политици да видят хилядите работници, хилядите машини, да стъпят тук – в прахта и калта, да се запознаят с технологичния процес. Важно е и нашите сънародници да знаят какви усилия са били нужни за реализирането на проекта, защото съвсем скоро всичко ще е под земята. А България ще доставя газ във всички посоки: Север – Юг и Изток – Запад. Едновременно с това ще обезпечаваме и Азия, и Европа“, добави още Борисов.

/видео/

You may also like...